BnF
BnF

Marie-Antoine Carême (1784-1833)

Image from Gallica about Marie-Antoine Carême (1784-1833)
Country :
Language :
Gender :
masculin
Birth :
Paris, 08-06-1784
Death :
Paris, 12-01-1833
Note :
Cuisinier. - Dessinateur, illustrateur, graveur
ISNI :

Occupations

Auteur du texte19 documents8 digitized documents

  • L'art de la cuisine française au :XIXe:+dix-neuvième+ siècle

    traité élémentaire et pratique,...

    Material description : 2 vol.
    Note : Note : [En collaboration avec Ch.-Fréd.-A. Fayot]
    Edition : 1833 Paris l'auteur

    [catalogue, Visualize the document in Gallica][http://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb30423982v]
  • Le cuisinier parisien

    ou l'art de la cuisine française au dix-neuvième siècle,...

    Deuxième édition, revue, corrigée et augmentée
    Material description : 422 p. -[1] f. de titre front.
    Note : Note : Signé par l'auteur
    Edition : 1828 Paris A. Carême. - Bossange père

    [catalogue, Visualize the document in Gallica][http://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb36196006r]
  • Le Maître d'hôtel français

    traité des menus à servir à Paris, à St.-Pétersbourg, à Londres et à Vienne

    Nouvelle édition...
    Material description : 2 vol. in-8° , pl. et tableaux, front. gravé
    Note : Note : En collaboration avec Ch.-Fréd.-A. Fayot.
    Edition : 1842 Paris J. Renouard

    [catalogue, Visualize the document in Gallica][http://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb301963418]
  • Le Maître-d'hôtel français, ou Parallèle de la cuisine ancienne et moderne

    Material description : 2 vol. ([3]-IV-348, 282 p.)
    Note : Note : En collaboration avec Ch.-Fréd.-A. Fayot
    Edition : 1822 Paris impr. de Firmin-Didot

    3 digitized documents Volume 1 - Volume 2 - Volume 3
    [catalogue, Visualize the document in Gallica][http://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb30423994v]
  • Le pâtissier pittoresque

    4e édition
    Material description : 1 vol. (VIII-56 p.)
    Note : Note : Parallèle des monuments antiques et modernes
    Edition : 1842 Paris J. Renouard

    [catalogue, Visualize the document in Gallica][http://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb301963449]
Loading information

Illustrateur2 documents1 digitized document

  • Le cuisinier parisien

    ou l'art de la cuisine française au dix-neuvième siècle,...

    Deuxième édition, revue, corrigée et augmentée
    Material description : 422 p. -[1] f. de titre front.
    Note : Note : Signé par l'auteur
    Edition : 1828 Paris A. Carême. - Bossange père

    [catalogue, Visualize the document in Gallica][http://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb36196006r]
  • Le Cuisinier parisien ou l'Art de la cuisine française au dix-neuvième siècle

    traité élémentaire et pratique des entrées froides des socles et de l'entremets de sucre...

    Material description : 422 p.-24 f. dépl. de pl.
    Edition : 1975 Luzarches D. Morcrette

    [catalogue][http://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb34553613j]
Loading information

Documents about this author

Documents about the author Marie-Antoine Carême (1784-1833)

Pages in data.bnf.fr

Related authors

This page in data.bnf.fr lab

Sources and references

Sources for the record

  • Documents by this author : Le Cuisinier parisien ou l'Art de la cuisine française au dix-neuvième siècle / par M. A. Carême, 1986 [reprod. de l'éd. de 1828]
  • Ouvrages de reference : GDEL et DBF : Carême (Marie-Antoine)
  • Catalogues de la BnF : BN Cat. gén. : Carême (Marie-Antonin)

Variants of the name

  • Antoine Carême (1784-1833)
  • Antonin Carême (1784-1833)
  • Marie-Antonin Carême (1784-1833)

Closely matched pages

  • The Virtual International Authority File (VIAF) is an international authority file. It is a joint project of several national libraries

  • Idref is the authority database (author, title) of the union catalogue for France's higher education libraries (SUDOC)

  • ISNI is an international certified number (ISO 27729) that uniquely identifies persons and organisations.

  • DBpedia is a project aiming to extract structured content from the information created as part of the Wikipedia project.

Last update : 21/02/2014