Instituti i historisë. Albanie

Country : Albanie
Language : albanais
Creation : 1972
Variants of the name : Akademia e shkencave e RPSSH. Instituti i historisë. Tirana
Akademia e shkencave e RPS të Shqipërisë. Instituti i historisë
Institut d'histoire. Albanie
Institute of history. Albanie
Instituti i historisë. Tirana

Activities of Instituti i historisë. Albanie (17)

Éditeur scientifique (16)

Albania and Greece, 1949-1990
Greek-albanian tension, 1939-1949
The Kosova issue
The truth on Kosova
Zhvillimi i industrisë në Shqipëri 1960-1980
Ndërhyrja e kapitalit të huaj dhe pasojat e saj skllavëruese për Shqipërinë
Vepra
La Ville albanaise au cours de la Renaissance nationale 1813-1912
Bibliografi për Rilindjen kombëtare shqiptare
Histoire de la construction socialiste en Albanie, 1944-1975
Isa Boletini (1864-1916)
Ismail Qemali në lëvizjen kombëtare shqiptare
Forcimi dhe demokratizimi i pushtetit popullor në Shqipëri
Pashallëku i Shkodrës në vitet e para të shek. XIX (1796-1831)
Premier Colloque des études illyriennes
La Lutte antifasciste de libération nationale du peuple albanais

See also (3)