Skanderbeg (1405?-1468)

Country : Albanie
Language : albanais
Gender : masculin
Birth : Lezhë, Albanie, 1405
Death : Lezhë, Albanie, 1468
Note :
Prince albanais chef de la résistance de son pays contre l'Empire Ottoman
Variants of the name : Skënderbeu (1405?-1468) (albanais)
Gjergj Kastrioti (1405?-1468)
Georges Castriota (1405?-1468)
Iskander bey (1405?-1468)
Georges Kastrioti (1405?-1468)
Scanderbeg (1405?-1468)
Skander-Beg (1405?-1468)
Georges Castrioti (1405?-1468)
ISNI : ISNI 0000 0001 2280 2571

Documents about Skanderbeg (1405?-1468) (18 resources in data.bnf.fr)

Livres (18)

Viaţa lui Scanderbeg
Histoire de Skanderberg
The living Skanderbeg
Skanderbeg
Scanderbeide
Skënderbeu dhe Evropa
La vita di Scanderbeg di Paolo Angelo
Gjergj Kastrioti Skënderbeu I
Skënderbeu në letërsinë Frënge
Georges Kastrioti Scanderbeg
Skenderbej
Simpoziumi per Skenderbeun
Tregime dhe këngëpopullore për Skënderbeun. [Botohet me rastin e 500-v jetorit të vdekjes së Gjergj Kastriotit Skënderbeut. Përgatitur nga Qemal Haxhihasani, redaktor përgjegjës Zihni Sako]
Tregime dhe këngëpopullore për Skënderbeun. [Botohet me rastin e 500-vjetorit të vdekjes së Gjergj Kastriotit Skënderbeut. . Përgatitur nga Qemal Haxhihasani, redaktor përgjegjës Zihni Sako]
Georges Kastriote-Skanderbeg et la Guerre albano-turque au XVe siècle
Cetinjski ljetopis
[Recueil. Dossiers biographiques Boutillier du Retail. Documentation sur Georges Castrioti (Skanderbeg ou Scanderbeg)]
Scanderberg et l'Albanie

See also